Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeka cię wizyta gości, ale nie masz pomysłu, jakie przekąski im zaserwować? Świetnie sprawdzi się tu sałatka imprezowa z tuńczykiem. Wykonanie tego prostego przepisu trwa tyle, co ugotowanie ryżu. Zapewniamy, równie szybko zniknie z talerzy!
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 234
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 155
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 893
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 234
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 155
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 893
Składniki
Zacznij od ugotowania ryżu w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pamiętaj, aby nie gotować ryżu w plastikowym woreczku. Ryż odcedź, poczekaj, aż wystygnie i przełóż go do dużej miski.
Umyj warzywa, pomidory pokrój w ćwiartki, a ogórka w plastry. Kukurydzę i tuńczyka odcedź z zalewy. Dodaj wszystkie składniki do ryżu.
Dorzuć majonez, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszaj, na koniec udekoruj sałatkę natką pietruszki lub świeżą bazylią.