Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeka cię wizyta gości, ale nie masz pomysłu, jakie przekąski im zaserwować? Świetnie sprawdzi się tu sałatka imprezowa z tuńczykiem. Wykonanie tego prostego przepisu trwa tyle, co ugotowanie ryżu. Zapewniamy, równie szybko zniknie z talerzy!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 771
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 193
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31401
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 771
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 193
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31401
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Składniki
Zacznij od ugotowania ryżu w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pamiętaj, aby nie gotować ryżu w plastikowym woreczku. Ryż odcedź, poczekaj, aż wystygnie i przełóż go do dużej miski.
Umyj warzywa, pomidory pokrój w ćwiartki, a ogórka w plastry. Kukurydzę i tuńczyka odcedź z zalewy. Dodaj wszystkie składniki do ryżu.
Dorzuć majonez, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszaj, na koniec udekoruj sałatkę natką pietruszki lub świeżą bazylią.