Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jajeczna z rzodkiewką to niesamowicie wiosenne i odświeżające danie, które możesz podać zarówno na śniadanie i kolację, jak i na szybki, pożywny lunch. Jajka dostarczają dużej ilości białka, które zapewnia uczucie sytości na długo, a także jest pożądanym składnikiem w diecie osób aktywnych fizycznie. Sałatka w smaku jest wyjątkowo kremowa, z dodatkiem chrupiących warzyw, które przyjemnie odświeżają. Rzodkiewka nadaje delikatnej ostrości, a kukurydza słodyczy, przez co danie jest idealnie zrównoważone.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Jajka ugotuj w osolonej wodzie przez ok. 11-12 minut, aż będą zupełnie twarde. Przepłucz je zimną wodą, a następnie obierz, osusz i pokrój w sporą kostkę.
Rzodkiewki umyj i pokrój w kostkę wielkości kawałków jajek.
Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do pozostałych składników.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce majonez, ocet, musztardę i sól. Przygotowanym sosem zalej pozostałe składniki. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę jajeczną z rzodkiewką wstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny, by się dobrze schłodziła, a smaki połączyły.
Danie przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni. Podawaj na zimno, najlepiej z dodatkiem świeżego pieczywa, udekorowane listkami natki pietruszki.