Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam lekką, ale pożywną sałatkę. Przygotowanie nie zajmie więcej niż piętnaście minut.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Brokuł podzielić na cząstki i obgotować około 5 minut w osolonej wodzie. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Talerz, na którym będziemy serwować danie, wyłożyć umytymi i porwanymi liśćmi sałaty. Następnie dekoracyjnie ułożyć brokuł, natkę pietruszki, jajka i pokrojony ogórek. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem. Przygotować sos. Jego składniki wymieszać ze sobą. Czosnek oczywiście trzeba przepuścić przez praskę. Na koniec sałatkę polać sosem czosnkowym.