Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam lekką, ale pożywną sałatkę. Przygotowanie nie zajmie więcej niż piętnaście minut.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Brokuł podzielić na cząstki i obgotować około 5 minut w osolonej wodzie. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Talerz, na którym będziemy serwować danie, wyłożyć umytymi i porwanymi liśćmi sałaty. Następnie dekoracyjnie ułożyć brokuł, natkę pietruszki, jajka i pokrojony ogórek. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem. Przygotować sos. Jego składniki wymieszać ze sobą. Czosnek oczywiście trzeba przepuścić przez praskę. Na koniec sałatkę polać sosem czosnkowym.