Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka jajeczno-warzywna

Sałatka jajeczno-warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 7277

Dodano:

Odsłon: 10482

Polecam lekką, ale pożywną sałatkę. Przygotowanie nie zajmie więcej niż piętnaście minut.

Składniki

  • 4 ugotowane jajka
  • 1 brokuł
  • 1 długi ogórek
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kilka liści sałaty
  • sos czosnkowy:
  • 1 mały kubek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka jajeczno-warzywna

Przygotowanie

  1. Brokuł podzielić na cząstki i obgotować około 5 minut w osolonej wodzie. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Talerz, na którym będziemy serwować danie, wyłożyć umytymi i porwanymi liśćmi sałaty. Następnie dekoracyjnie ułożyć brokuł, natkę pietruszki, jajka i pokrojony ogórek. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.
    Przygotować sos. Jego składniki wymieszać ze sobą. Czosnek oczywiście trzeba przepuścić przez praskę. Na koniec sałatkę polać sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 01 czerwca 2020 Pysznosci! nie probowalam jeszcze z ogorkiem, wiec najwyzsza pora. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 31 maja 2020 Świetna. Robię bardzo podobną, dodaję jeszcze tylko kalafiora :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń