Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jarzynowa Magdy Gessler robi wrażenie na wszystkich gospodyniach domowych. Szczególnie ważne jest to, aby nie dodawać do niej jednego składnika, który może zrujnować cały smak gotowanych warzyw. To cebula mająca dość specyficzny aromat i zapach.
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 3902
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 146
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 3902
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 146
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszki i seler ugotuj w dużym garnku z posoloną wodą. Jeśli dysponujesz bulionem, świetnie on podbije smak sałatki według Magdy Gessler. Gotuj do miękkości od momentu zagotowania przez około 25-30 minut. Ugotuj jajka na twardo. Przygotuj sobie dużą miskę. Zostaw warzywa do ostudzenia, a następnie pokrój wszystkie z nich w kostkę. Przełóż do miski.
Ugotowane i przestudzone jajka także posiekaj drobno i dodaj do wcześniej przygotowanych składników. Groszek zielony odcedź z zalewy i dodaj do sałatki. Ogórki kiszone delikatnie osusz, a następnie pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych warzyw. Teraz obierz jabłka i posiekaj drobno. Dodaj do miski.
Sałatka Magdy Gessler może być urozmaicona kurkami marynowanymi w occie. Restauratorka dodaje je bez siekania na drobne kawałki. Jeśli nie przepadasz za grzybami, pomiń ten krok. Teraz przyszedł czas na doprawienie sałatki majonezem, musztardą i chrzanem. Dosyp sól, pieprz i odrobinę cukru do smaku. Sałatka powinna być umieszczona w lodówce minimum 12 godzin przed podaniem na stół.