Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa z wiosennym twistem. Moim sekretem są świeże zioła takie, jak koperek, dymka i natka pietruszki oraz mrożony groszek i warzywa gotowane w mięsnym wywarze. Dodanie ziół i mrożonego groszku sprawia, że sałatka staje się bardzo odświeżająca. To eksplozja wiosennych smaków i też świetny pomysł na wykorzystanie warzyw z rosołu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21899
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 547
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21899
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 547
Składniki
Marchewkę i korzeń pietruszki obieramy i gotujemy w rosole (ja zazwyczaj wyjmuję je zanim się rozgotują podczas gotowania wywaru na zupę).
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Ugotowane warzywa odstawiamy do ostygniecia.
Do miski przekładamy mrożony groszek. Dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, jajka, korzeń pietruszki, cebulkę szalotkę i ogórki konserwowe.
Drobno kroimy również pora, natkę pietruszki, koperek i cebulę dymkę. Przekładamy do reszty składników.
Dodajemy majonez i musztardę, przyprawiamy solą i pieprzem i wszystko starannie mieszkamy.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Podejemy ze świeżym pieczywem i wędliną. Smacznego :)