Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa z wiosennym twistem. Moim sekretem są świeże zioła takie, jak koperek, dymka i natka pietruszki oraz mrożony groszek i warzywa gotowane w mięsnym wywarze. Dodanie ziół i mrożonego groszku sprawia, że sałatka staje się bardzo odświeżająca. To eksplozja wiosennych smaków i też świetny pomysł na wykorzystanie warzyw z rosołu.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 446
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666385
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 760
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5851
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1012
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 446
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666385
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 760
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5851
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1012
Składniki
Marchewkę i korzeń pietruszki obieramy i gotujemy w rosole (ja zazwyczaj wyjmuję je zanim się rozgotują podczas gotowania wywaru na zupę).
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Ugotowane warzywa odstawiamy do ostygniecia.
Do miski przekładamy mrożony groszek. Dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, jajka, korzeń pietruszki, cebulkę szalotkę i ogórki konserwowe.
Drobno kroimy również pora, natkę pietruszki, koperek i cebulę dymkę. Przekładamy do reszty składników.
Dodajemy majonez i musztardę, przyprawiamy solą i pieprzem i wszystko starannie mieszkamy.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Podejemy ze świeżym pieczywem i wędliną. Smacznego :)