Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką, papryką, patisonami marynowanymi, żółtym serem i jajkami z dodatkiem musztardy i majonezu.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 425
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 425
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Rzodkiewki dokładnie myjemy /lub obieramy/ i kroimy w półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Patisony odsączamy i również kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Musztardę mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.