Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka kalafiorowa z patisonem

Sałatka kalafiorowa z patisonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 3584

Dodano:

Odsłon: 300

Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką, papryką, patisonami marynowanymi, żółtym serem i jajkami z dodatkiem musztardy i majonezu.

Składniki

  • kalafior 1 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • papryka czerwona 1 szt
  • patisony marynowane 10 szt
  • jajka 3 szt
  • ser żółty 10 dag
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • koperek 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.
    Rzodkiewki dokładnie myjemy /lub obieramy/ i kroimy w półplasterki.
    Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
    Patisony odsączamy i również kroimy w kostkę.
    Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  2. Musztardę mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń