Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka kalafiorowa z rzodkiewką, papryką, patisonami marynowanymi, żółtym serem i jajkami z dodatkiem musztardy i majonezu.
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę.
Rzodkiewki dokładnie myjemy /lub obieramy/ i kroimy w półplasterki.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
Patisony odsączamy i również kroimy w kostkę.
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Musztardę mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Sezonowe placuszki lepsze niż te z samej cukinii:)
Odsłon: 833
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 54
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 21
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 39
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5074
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52340
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 54
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 21
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 39
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5074
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52340
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Rzodkiewki dokładnie myjemy /lub obieramy/ i kroimy w półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Patisony odsączamy i również kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Musztardę mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z młodych buraków i truskawek
Sałatki
Sałatka ryżowa z mortadelą
Sałatki
Sałatka obiadowa z pora, marchewki i jabłka
Sałatki
Sałatka z jajkiem
Sałatka z młodych buraków i truskawek
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Odsłon: 87
Sałatka ryżowa z mortadelą
Polecam prostą sałatkę warzywną z dodatkiem mortadeli, o której większość z n...
Odsłon: 146