Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kalafiora z słonym serem feta i wyrazistym porem. Smaczna i prosta sałatka na każdą okazję:) Do sałatki możemy dodać mięso: pieczony schab lub wędzoną szynkę.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-5 min, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Por /białą część/ dokładnie oczyszczamy i drobno kroimy. Do pora, jajek i kalafiora dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem /ewentualnie możemy dodać czosnek granulowany/. Mieszamy. Odstawiamy na 20 min.