Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka wymiatająca z resztek lodówkę i dodatkowo ozdoba stołu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Mięso z piersi kurczaka i jajka drobno posiekaj. Część jajka odłóż do przybrania sałatki, resztę wymieszaj z mięsem. Dodaj starty ser, ziemniak pokrojony w drobną kostkę i 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Wszystko przypraw, ketchupem, majonezem, solą i pieprzem, wymieszaj. Z sałatki uformuj kształt plastra ananasa. Ja posłużyłam się obręczą do tortów, tworząc półokrąg ze spadem w dół. Lekko uklepać sałatkę, wyrównać i schłodzić w lodówce. Resztę natki posiekać i wymieszać ze startą skórką z ogórka. Paprykę zetrzeć na średnich oczkach tarki i odcisnąć.
Po schłodzeniu sałatki, zdjąć obręcz. Całą sałatkę lekko wysmarować majonezem. Boki obłożyć natką i ogórkiem, potem górną obwódkę jajkiem, środek obłożyć papryką. Pozostaje stworzyć nasiona, do tego używamy oliwek.