Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka będzie hitem tego lata. Jest lepsza niż kebab
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 639
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 639
Składniki
Zaczynam od przygotowania mięsa. Filet z kurczaka kroję na mniejsze paseczki i przyprawiam. Dokładnie mieszam a następnie smażę na oleju.Odstawiam do schłodzenia. Przygotowuję domowy sos czosnkowy. Taki sos przechowuje w lodówce i używam na bieżąco.Jest dużo lepszy niż taki ze sklepu. Mój jest świeży nawet do 2 tygodni. SKŁADNIKI NA SOS: Jeden jogurt grecki - duże opakowanie. Poszukaj gęstego jogurtu 4 łyżki majonezu Placki Pita podpiekam na suchej patelni kilka minut z każdej strony. Pozostałe składniki na sałatkę kroję na mniejsze kawałki. Kolejność warstw od dołu: sałata lodowa filet z kurczaka czerwona cebula sos czosnkowy kukurydza kapusta czerwona ze słoika ogórek zielony pomidorki koktajlowe sól, pieprz ketchup pokrojona na mniejsze kawałki pita Sałatka ląduje w lodówce. Polecam zrobić ten sam dzień w którym planujemy ją zjeść ponieważ sałatka może puścić nieco wody.