Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka będzie hitem tego lata. Jest lepsza niż kebab
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 379
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 379
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Zaczynam od przygotowania mięsa. Filet z kurczaka kroję na mniejsze paseczki i przyprawiam. Dokładnie mieszam a następnie smażę na oleju.Odstawiam do schłodzenia. Przygotowuję domowy sos czosnkowy. Taki sos przechowuje w lodówce i używam na bieżąco.Jest dużo lepszy niż taki ze sklepu. Mój jest świeży nawet do 2 tygodni. SKŁADNIKI NA SOS: Jeden jogurt grecki - duże opakowanie. Poszukaj gęstego jogurtu 4 łyżki majonezu Placki Pita podpiekam na suchej patelni kilka minut z każdej strony. Pozostałe składniki na sałatkę kroję na mniejsze kawałki. Kolejność warstw od dołu: sałata lodowa filet z kurczaka czerwona cebula sos czosnkowy kukurydza kapusta czerwona ze słoika ogórek zielony pomidorki koktajlowe sól, pieprz ketchup pokrojona na mniejsze kawałki pita Sałatka ląduje w lodówce. Polecam zrobić ten sam dzień w którym planujemy ją zjeść ponieważ sałatka może puścić nieco wody.