Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć klasyczna sałatka kociewska Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji przypomina bardziej pastę z pomidorowym smakiem to ta wersja stanowi ciekawą alternatywę. To nasz pomysł na przekąskę lub dodatek do dania głównego. Wypróbuj sam!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5755
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5755
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz z zalewy, pokrój w średniej wielkości kostkę, tak samo jak ugotowane i wystudzone ziemniaki. Jajka posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę wraz ze skórką. Cebulę dymkę posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce, przemieszaj.
W małej misce dokładnie połącz majonez, śmietanę i musztardę. Posól, popieprz, dodaj też cukier. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do pozostałych składników.
Posiekany koperek umieść w misce i całość dokładnie połącz. Przełóż do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się przegryzły.