Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć klasyczna sałatka kociewska Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji przypomina bardziej pastę z pomidorowym smakiem to ta wersja stanowi ciekawą alternatywę. To nasz pomysł na przekąskę lub dodatek do dania głównego. Wypróbuj sam!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 715
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 715
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz z zalewy, pokrój w średniej wielkości kostkę, tak samo jak ugotowane i wystudzone ziemniaki. Jajka posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę wraz ze skórką. Cebulę dymkę posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce, przemieszaj.
W małej misce dokładnie połącz majonez, śmietanę i musztardę. Posól, popieprz, dodaj też cukier. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do pozostałych składników.
Posiekany koperek umieść w misce i całość dokładnie połącz. Przełóż do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się przegryzły.