Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć klasyczna sałatka kociewska Magdy Gessler z Kuchennych Rewolucji przypomina bardziej pastę z pomidorowym smakiem to ta wersja stanowi ciekawą alternatywę. To nasz pomysł na przekąskę lub dodatek do dania głównego. Wypróbuj sam!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11149
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13380
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11149
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13380
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5142
Składniki
Ziemniaki obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz z zalewy, pokrój w średniej wielkości kostkę, tak samo jak ugotowane i wystudzone ziemniaki. Jajka posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę wraz ze skórką. Cebulę dymkę posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce, przemieszaj.
W małej misce dokładnie połącz majonez, śmietanę i musztardę. Posól, popieprz, dodaj też cukier. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do pozostałych składników.
Posiekany koperek umieść w misce i całość dokładnie połącz. Przełóż do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się przegryzły.