Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Koreańska z ogórków
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 154
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 154
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Ogórki umyj i osusz. Pokrój w plasterki. Wymieszaj dokładnie z solą, wyłóż na sitko i odstaw na 30 minut. Przygotuj marynatę. Roztarty czosnek wymieszaj z gochugaru, octem ryżowym, cukrem i sosem rybnym na jednolitą pastę. Ogórki opłucz dokładnie z soli, osącz na sitku przez 5 minut. Wymieszaj z marynatą, odstaw na godzinę w temperaturze pokojowej i podawaj. Sałatkę możesz też przygotować dzień przed podaniem, zamknąć w słoiku i wstawić na noc do lodówki.