Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Koreańska z ogórków
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 347
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40459
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 347
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40459
Składniki
Ogórki umyj i osusz. Pokrój w plasterki. Wymieszaj dokładnie z solą, wyłóż na sitko i odstaw na 30 minut. Przygotuj marynatę. Roztarty czosnek wymieszaj z gochugaru, octem ryżowym, cukrem i sosem rybnym na jednolitą pastę. Ogórki opłucz dokładnie z soli, osącz na sitku przez 5 minut. Wymieszaj z marynatą, odstaw na godzinę w temperaturze pokojowej i podawaj. Sałatkę możesz też przygotować dzień przed podaniem, zamknąć w słoiku i wstawić na noc do lodówki.