Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może być z szynką lub wędzonym kurczakiem. Jest to jedna z szybszych wykonaniu z sałatek o niezrównanym smaku.
opcjonalnie do selera- mandolina
Składniki
Jaja gotuje się osiem minut na twardo. Posiekanego pora w półplasterkach najlepiej jest przelać wrzątkiem na sicie- będzie bardziej miękki i łagodniejszy w smaku. Paluszki surimi można podsmażyć na wytłuszczonej patelni- będą lepiej smakowały i ładnie się rozwarstwiały. Resztę składników się kroi w centymetrową kostkę, lub odcieka na sicie i wrzuca pokrojone. Wystarczy przemieszać z majonezem z dodatkiem musztardy i jeszcze doprawić pieprzem i szczypta soli. ` jeśli seler chcemy przygotować sami, należy go zetrzeć w cienką zapałkę i wrzucić do gotującej się zalewy na pięć minut. A szklanka wody, 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego, 1 łyżka cukru i 1/4 łyżeczki soli.
Smacznego :)