Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być samodzielnym daniem, ale także jako dodatek do dań mięsnych ( surówka ).
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 23
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6788
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 236
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 440
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 23
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6788
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 236
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 440
Składniki
Kapustę oczyściłem, poszatkowałem, włożyłem do miski i zalałem wrzącą wodą. Pozostawiłem we wrzątku przez 8 minut, następnie osączyłem na sicie. Pory oczyściłem, umyłem i pokroiłem w ukośne plasterki grubości 2 cm. Zblanszowałem w osolonej wodzie w ciągu 5 minut, przełożyłem na sito, zahartowałem zimną wodą i osączyłem. Gruszki obrałem, pokroiłem na ćwiartki, oczyściłem z gniazd nasiennych i pokroiłem w plasterki. Skropiłem sokiem cytrynowym. Wymieszałem z kapustą i porami. Cebulę bardzo drobno posiekałem, wymieszałem ze śmietaną , solą, pieprzem, cukrem, zielem angielskim i octem. Pietruszkę po umyciu i osuszeniu drobno posiekałem, dodałem do sosu. Sałatkę polałem sosem, delikatnie wymieszałem.