Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontaniczna kombinacja greckiego makaronu, bialej fasoli, cykorii i koziego sera. Cytryna, tymianek i orzeszki piniowe podkreslaja smak tej niecodziennej salatki
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Ugotowac makaron i fasole (jesli fasola z puszki - odcedzic) Cykorie umyc, wyciac glaba i pokroic w waskie paski. Mozna uzyc surowej cykorii lub krótko uduszonej w masle z odrobina cukru i doprawionej sola i pieprzem. Makaron wymieszac z fasola, cykoria, oliwa z oliwek, sokiem i skórka z cytryny i octem balsamicznym. Doprawic sola, pieprzem i cukrem. Dodac listki swiezego tymianku.
Podawac z uprazonymi bez tluszczu orzeszkami piniowymi i pokruszonym owczym serem.