Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontaniczna kombinacja greckiego makaronu, bialej fasoli, cykorii i koziego sera. Cytryna, tymianek i orzeszki piniowe podkreslaja smak tej niecodziennej salatki
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27141
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6058
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27141
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6058
Składniki
Ugotowac makaron i fasole (jesli fasola z puszki - odcedzic) Cykorie umyc, wyciac glaba i pokroic w waskie paski. Mozna uzyc surowej cykorii lub krótko uduszonej w masle z odrobina cukru i doprawionej sola i pieprzem. Makaron wymieszac z fasola, cykoria, oliwa z oliwek, sokiem i skórka z cytryny i octem balsamicznym. Doprawic sola, pieprzem i cukrem. Dodac listki swiezego tymianku.
Podawac z uprazonymi bez tluszczu orzeszkami piniowymi i pokruszonym owczym serem.