Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna na pudełkowy posiłek do pracy. Orzechowa rukola świetnie komponuje się z cieciorką i słodkimi suszonymi pomidorami. Do tego chrupiące, prażone ziarna słonecznika - pysznie i zdrowo!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22646
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22646
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 494
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Pomidora kroimy. Mieszamy makaron z cieciorką, rukolą, pomidorem świeżym i suszonym oraz oliwkami. Składniki na sos łączymy i mieszamy z sałatką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni, często mieszając, aż będą lekko zarumienione. Studzimy. Przed podaniem sałatkę posypujemy chrupiącymi ziarenkami.