Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z polędwicą i brokułem oraz czymś do chrupania - rzodkiewką i selerem naciowym:)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 64
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6141
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 64
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6141
Składniki
Makaron /drobny/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Seler naciowy /po usunięciu włókien/kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy w półplasterki lub kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.