Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z polędwicą i brokułem oraz czymś do chrupania - rzodkiewką i selerem naciowym:)
Makaron /drobny/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Seler naciowy /po usunięciu włókien/kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy w półplasterki lub kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.
smak grillowanego mięsa przenika wszystkie składniki tej sałatki dajac fajny...
Odsłon: 26261
Pyszna, delikatna, świeża, bardzo chrupiąca sałatka z makaronem, świeżym ogór...
Odsłon: 3696
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 141
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 123
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 219
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 141
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 123
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 219
Składniki
Makaron /drobny/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Seler naciowy /po usunięciu włókien/kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy w półplasterki lub kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka ze świeżych ogórków
Sałatki
Surówka z ogórków gruntowych
Sałatki
Sałatka z buraczkiem
Sałatki
Surówka z marchwi
Surówka ze świeżych ogórków
Surówka ze świeżych ogórków na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną mizerię...
Odsłon: 398
Surówka z ogórków gruntowych
Dziś mam dla państwa surówkę obiadową której nauczyła mnie była teściowa
Odsłon: 187