Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z polędwicą i brokułem oraz czymś do chrupania - rzodkiewką i selerem naciowym:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7439
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7439
Składniki
Makaron /drobny/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Seler naciowy /po usunięciu włókien/kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy w półplasterki lub kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.