Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z polędwicą i brokułem oraz czymś do chrupania - rzodkiewką i selerem naciowym:)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 19
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1410
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 19
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7979
Składniki
Makaron /drobny/ gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min., odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Seler naciowy /po usunięciu włókien/kroimy w plasterki. Rzodkiewki dokładnie myjemy lub obieramy i kroimy w półplasterki lub kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.