Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam zrobić pyszną sałatkę, która sprawdzi się na każdą okazję. Świetna zarówno na przyjęcia i okazje jak i danie samo w sobie, które możecie zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Bardzo prosta do zrobienia i nie wymaga wielu składników. Większość prawdopodobnie macie juz w domu.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 228
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 715
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1430
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 228
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 715
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1430
Składniki
W osobnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, powinien on być ugotowany al dente. Ugotowany makaron odlać, przelać zimną wodą i odstawić do wystygnięcia.
Ogórek, pomidor i cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Do pokrojonych składników dodać posiekaną natkę pietruszki, odsączonego z oleju tuńczyka, odlaną z wody kukurydze, oraz przestudzony makaron. Na koniec dodać zrobiony wcześniej sos i całość dobrze ze sobą wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną. Smacznego!