Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka makaronowa z tuńczykiem i groszkiem jest niezwykle łatwa do przygotowania. Wystarczy ugotować makaron i dodać wszystkie pozostałe składniki. Wszystko łączy ze sobą majonez z odrobiną przypraw. Danie świetnie sprawdzi się na kolację czy szybki lunch, szczególnie latem. Jest pożywne, pyszne i szybkie, będąc idealnym dla osób zapracowanych i zabieganych. Sałatka jest też zdrowa. Tuńczyk zawiera sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych i jest idealnym składnikiem dla tych, którzy chcą dbać o zdrowie swojego serca i układu nerwowego.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 172
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1348
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 172
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1348
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i opłucz pod zimną wodą.
Szalotkę i seler naciowy drobno posiekaj, groszek odsącz z zalewy, a tuńczyka rozdrobnij widelcem.
Przenieś wszystkie składniki do miski sałatkowej. Dodaj majonez, ocet, sól i pieprz. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę makaronową z tuńczykiem i groszkiem przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Podawaj na zimno.
Przechowuj sałatkę w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni od przygotowania.