Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na prostą i szybką sałatkę, wystarczy ugotować makaron i dodać do niej niewiele składników. Najważniejszym bohaterem sałatki jest słoiczek pikli warzywnych firmy Rolnik - taka mieszanka mini ogóreczków konserwowych, mini kukurydzek i cebulek perłowych, to wszystko fajnie tworzy smak sałatki, serdecznie polecam :-)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 164
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1346
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 164
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1346
Składniki
Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente. Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostudzenia. Ostudzony makaron wrzucamy do większej miski. Dodajemy pokrojoną bardzo drobno cebulę, odsączoną kukurydzę, oraz tuńczyka. Pikle odcedzamy z zalewy i kroimy drobno, następnie wrzucamy do miski. Mieszamy. Dodajemy majonez, którego nie żałujmy sobie, początkowo będzie się go wydawać dużo, ale po schłodzeniu może się okazać, że sałatka będzie zbyt sucha - makaron wciąga całą wilgoć z sałatki, dlatego majonezu nie może być za mało. Można ewentualnie dodaj jogurtu czy śmietany. Mieszamy, sól, pieprz do smaku i gotowe. Można jeść od razu, a można też najpierw schłodzić w lodówce. Smacznego :-)