Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2022
Tak przygotowana sałatka to świetna przystawka na domową imprezę, śniadanie jak i kolację. Sałatkę możemy również zapakować do lunchboxa.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1076
Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1130
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1076
Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1130
Składniki
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę i smażymy z dodatkiem soli, pieprzu oraz słodkiej papryki. Przyprawy dodajemy wedle uznania. Do ugotowanego makaronu dodajemy usmażonego kurczaka. Następnie dodajemy kukurydzę z puszki uprzednio odsączoną z zalewy. Ogórki kiszone, czerwoną cebulę oraz paprykę kroimy w małą kostkę. Przygotowane warzywa dodajemy do reszty składników. Dodajemy również kabanosy pokrojone w mniejsze kawałki oraz poszatkowaną kapustę pekińską. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka gotowa. Sałatkę przechowujemy w lodówce.