Sałatka, którą można podać na różne uroczystości, jak również dodatek do mięsa lub Grilla.
Sałatka Marudna Małgosia
Składniki
- 1 por
- 2 pęczki rzodkiewki
- 10 dag sera żółtego
- 20 dag szynki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- Puszka kukurydzy
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ½ główki sałaty lodowej
- ½ pęczka szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- Sól
- Pieprz
Składniki
- 1 por
- 2 pęczki rzodkiewki
- 10 dag sera żółtego
- 20 dag szynki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- Puszka kukurydzy
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ½ główki sałaty lodowej
- ½ pęczka szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- Sól
- Pieprz

Etapy przygotowania
1. Por kroimy w krążki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki ( 4 szt zostawiamy na wierzch sałatki) 2. Ser, szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę 3. Kukurydze odlewamy z zalewy i dodajemy do sałatki 4. Następnie siekamy drobno jajka i wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz doprawiamy pieprzem i solą

5. Wymieszaną sałatkę układamy w naczyniu, na wierzchu układamy drobno porwaną sałatę lodową, startą na tarce o dużych oczach rzodkiewkę oraz posiekany drobno szczypiorek

6. Sałatka gotowa Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3192
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4878
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3192
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4878



Składniki
- 1 por
- 2 pęczki rzodkiewki
- 10 dag sera żółtego
- 20 dag szynki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- Puszka kukurydzy
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ½ główki sałaty lodowej
- ½ pęczka szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- Sól
- Pieprz
1. Por kroimy w krążki i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno rzodkiewki ( 4 szt zostawiamy na wierzch sałatki) 2. Ser, szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę 3. Kukurydze odlewamy z zalewy i dodajemy do sałatki 4. Następnie siekamy drobno jajka i wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz doprawiamy pieprzem i solą
5. Wymieszaną sałatkę układamy w naczyniu, na wierzchu układamy drobno porwaną sałatę lodową, startą na tarce o dużych oczach rzodkiewkę oraz posiekany drobno szczypiorek
6. Sałatka gotowa Smacznego