Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kukurydzą, fasolą, pomidorem i avocado, z dodatkiem grillowanego kurczaka
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17402
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 539
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 82
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 208
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8586
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17402
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 539
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 82
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 208
Składniki
Avocado i papryki pokroić na kawałki, pomidorki pokroić na połówki. Fasolę i kukurydze odsączyć. Kurczaka przekroić wzdłóż na połowę, obtoczyć w przyprawach, posolić i usmażyć na patelni grillowej albo zwykłej patelni. Odstawić do ostygnięcia 10 minut, następnie pokroić w kawałki. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce.
Składniki sosu zmiksować na gładko ( jak będzie za gęsty to dodać trochę więcej wody). Polać sałatkę i wymieszać.