Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka może wydawać się dość ciężka. Sama tak myślałam, ale pozory mylą :)) Jest bardzo smaczna, no i to smażone mięso...
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 577
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 619
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 577
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 619
Składniki
Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić, posypać przyprawami. Pozostawić na pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie karczek usmażyć, wystudzić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 20 min. Ciepłe ziemniaki pokroić na kawałki, przełożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, pomidora na kawałki (raczej większe niż mniejsze). Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę skropić oliwą z oliwek, posypać natką pietruszki. Smacznego.