Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka może wydawać się dość ciężka. Sama tak myślałam, ale pozory mylą :)) Jest bardzo smaczna, no i to smażone mięso...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić, posypać przyprawami. Pozostawić na pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie karczek usmażyć, wystudzić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 20 min. Ciepłe ziemniaki pokroić na kawałki, przełożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, pomidora na kawałki (raczej większe niż mniejsze). Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę skropić oliwą z oliwek, posypać natką pietruszki. Smacznego.