Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka może wydawać się dość ciężka. Sama tak myślałam, ale pozory mylą :)) Jest bardzo smaczna, no i to smażone mięso...
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 537
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 590
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 870
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 537
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 590
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 870
Składniki
Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić, posypać przyprawami. Pozostawić na pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie karczek usmażyć, wystudzić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 20 min. Ciepłe ziemniaki pokroić na kawałki, przełożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, pomidora na kawałki (raczej większe niż mniejsze). Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę skropić oliwą z oliwek, posypać natką pietruszki. Smacznego.