Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pierwszy rzut oka może wydawać się dość ciężka. Sama tak myślałam, ale pozory mylą :)) Jest bardzo smaczna, no i to smażone mięso...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416473
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416473
Składniki
Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić, posypać przyprawami. Pozostawić na pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie karczek usmażyć, wystudzić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 20 min. Ciepłe ziemniaki pokroić na kawałki, przełożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, pomidora na kawałki (raczej większe niż mniejsze). Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę skropić oliwą z oliwek, posypać natką pietruszki. Smacznego.