Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka mniam mniam to połączenie prostych składników, które są uwielbiane przez wielu twoich bliskich. Świetnie smakuje na śniadanie i kolację, ale nie tylko. Możesz ją dodać do ciepłego dania jako uzupełnienie smaków.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 740
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Szynkę konserwową pokrój na cienkie paski. Przełóż do miski. Z kapusty pekińskiej pozbądź się twardych i zniszczonych części, poszatkuj drobno. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Obranego ogórka najpierw podziel wzdłuż, a następnie posiekaj w średniej wielkości kawałki. Z papryki pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w większe kawałki. Podobnie zrób z pomidorami. Wszystkie składniki przełóż do miski, wymieszaj.
Majonez, jogurt i musztardę wymieszaj w małej misce. Posól i popieprz. Przełóż do miski ze składnikami. Posiekaj koperek, także dodaj do miski. Całość dokładnie wymieszaj.
Włóż sałatkę do lodówki minimum 40 minut przed podaniem.