Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta niesamowita sałatka o bogatym smaku z pewnością zrobi furorę nawet na przyjęciu. Możesz ją jednak zrobić bez okazji i cieszyć się pyszną sałatką na drugie śniadanie. Połączenie niecodziennych składników spotyka się na jednym talerzu przy akompaniamencie majonezowego sosu. Jest przyjemna słodycz i soczystość ananasów z puszki i ziaren kukurydzy, wyraźna słoność oliwek i oczywiście przyjemny smak szynki! Wypróbuj koniecznie!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22483
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14774
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4568
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43902
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 589
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 591
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22483
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14774
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4568
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43902
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 589
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 591
Składniki
Odsącz ananasa, oliwki i kukurydzę na sicie. Następnie pokrój owoc w drobną kostkę, a oliwki w plasterki lub ćwiartki. Umyj i osusz pietruszkę następnie drobno przesiekaj. Szynkę pokrój w kostkę, po czym wrzuć do dużej miski. Dodaj odsączone kawałki ananasa i oliwek oraz kukurydzę. Dołóż posiekaną natkę.
W szklance pomieszaj majonez ze śmietaną lub jogurtem i energicznie ubij widelcem na gładki dressing. Polej sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Obficie posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszaj jeszcze raz. Spróbuj, a w razie potrzeby dodaj też sól. Sałatkę wstaw do lodówki na 20 minut i podawaj schłodzoną. Najlepiej z kromką świeżego pieczywa. Sałatka najlepiej smakuje w dniu wykonania, ale przechowywana w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku może spędzić tam dwa dni.