Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta niesamowita sałatka o bogatym smaku z pewnością zrobi furorę nawet na przyjęciu. Możesz ją jednak zrobić bez okazji i cieszyć się pyszną sałatką na drugie śniadanie. Połączenie niecodziennych składników spotyka się na jednym talerzu przy akompaniamencie majonezowego sosu. Jest przyjemna słodycz i soczystość ananasów z puszki i ziaren kukurydzy, wyraźna słoność oliwek i oczywiście przyjemny smak szynki! Wypróbuj koniecznie!
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 270
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 65
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 270
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 54
Składniki
Odsącz ananasa, oliwki i kukurydzę na sicie. Następnie pokrój owoc w drobną kostkę, a oliwki w plasterki lub ćwiartki. Umyj i osusz pietruszkę następnie drobno przesiekaj. Szynkę pokrój w kostkę, po czym wrzuć do dużej miski. Dodaj odsączone kawałki ananasa i oliwek oraz kukurydzę. Dołóż posiekaną natkę.
W szklance pomieszaj majonez ze śmietaną lub jogurtem i energicznie ubij widelcem na gładki dressing. Polej sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Obficie posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszaj jeszcze raz. Spróbuj, a w razie potrzeby dodaj też sól. Sałatkę wstaw do lodówki na 20 minut i podawaj schłodzoną. Najlepiej z kromką świeżego pieczywa. Sałatka najlepiej smakuje w dniu wykonania, ale przechowywana w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku może spędzić tam dwa dni.