Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko kilka chwil a przygotujesz smaczną sałatkę, którą podasz jako dodatek do mięsa. Koniecznie dodaj musztardę, która sprawi, że sałatka będzie miała wyrazisty smak
Składniki
1. Papryki myję, usuwam nasiona, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję delikatnie olejem i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę, usuwam skórkę, a paprykę drobno kroję
2. Sałatę myję, rwę na mniejsze kawałki, rzodkiewki kroję drobno. 3. Cebulę obieram, kroję drobno, ogórka obieram, kroję w kostkę.
4. Do naczynia wlewam oliwę, ocet, dodaję musztardę, wsypuję sól, mieszam wszystko razem, łączę z warzywami.
5. Sałatka gotowa. 6. Smacznego