Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-03-2024
Tak przygotowana sałatka wygląda rewelacyjnie, a w Święta Wielkanocne pięknie ozdobi świąteczny stół. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, a połączenie smaków idealne.
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 60
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 8
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4071
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 60
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 8
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4071
Składniki
Na prostokątny płaski talerz lub deskę wykładamy krakersy ( 12 sztuk ). Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Warzywa dodajemy do sera. Następnie dodajemy majonez i śmietanę. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę delikatnie przekładamy na krakersy. Krakersy smarujemy delikatnie ketchupem. Mięso z kurczaka kroimy w koteczkę i smażymy wraz z przyprawą gyros około 10-15 minut. Mięso wykładamy na krakersy posmarowane ketchupem. Mięsko polewamy ketchupem. Następnie układamy ostatnią warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Do jajek dodajemy majonez, ketchup i przyprawy, całość rozgniatamy widelcem. Masę jajeczną przekładamy na krakersy. Szczypiorek i koperek szatkujemy i posypujemy wierzch warstwowej sałatki. Dodatkowo możemy ułożyć pomidorki koktajlowe.