Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z młodych liści szpinaku i botwiny, pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli i rzodkiewek, polana prostym sosem winegret. Można podać ją do obiadu i do kolacji i do majowego grilla.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 105
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 105
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki.
Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki odkładamy na bok.
Mix listków wykładamy do miski. Pomidorki kroimy na ósemki, cebulę, rzodkiewki i ogórki w półplasterki. Dodajemy do młodych listków. Na koniec dajemy oliwki.
Tuż przed wydaniem na stół polewamy warzywa sosem, mieszamy. Na wierzchu układamy pokruszony ser feta.
Sałatka z młodych liści z warzywami, fetą i sosem winegret gotowa!