Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na piknik z burakiem w roli głównej to wiosenno-letnia propozycja. Możesz przygotować ją w szybki sposób, następnie przełożyć do zamykanego słoika. Taką sałatkę zabierzesz też do pracy albo na plażę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326535
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326535
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16916
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Składniki
Buraki dokładnie oczyść i umyj. Przełóż na blachę albo do naczynia żaroodpornego. Piecz pod przykryciem około 40-50 minut, aby zrobiły się miękkie. Możesz je również ugotować. Odstaw do wystudzenia. Po tym czasie pokrój je w kostkę średniej wielkości.
Rukolę umyj i osusz dokładnie. Fetę pokrój w kostkę. Orzechy włoskie posiekaj, ale nie musi być drobno. Oliwę, miód, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszaj, tworząc sos.
Przygotuj sobie kilka słoiczków. Na dnie wyłóż rukolę, następnie upieczonego buraka, ser typu feta i orzechy. Podlej łyżeczką sosu. Układaj warstwami kolejne porcje składników, podlewając co jakiś czas sosem.