Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na piknik z burakiem w roli głównej to wiosenno-letnia propozycja. Możesz przygotować ją w szybki sposób, następnie przełożyć do zamykanego słoika. Taką sałatkę zabierzesz też do pracy albo na plażę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Składniki
Buraki dokładnie oczyść i umyj. Przełóż na blachę albo do naczynia żaroodpornego. Piecz pod przykryciem około 40-50 minut, aby zrobiły się miękkie. Możesz je również ugotować. Odstaw do wystudzenia. Po tym czasie pokrój je w kostkę średniej wielkości.
Rukolę umyj i osusz dokładnie. Fetę pokrój w kostkę. Orzechy włoskie posiekaj, ale nie musi być drobno. Oliwę, miód, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszaj, tworząc sos.
Przygotuj sobie kilka słoiczków. Na dnie wyłóż rukolę, następnie upieczonego buraka, ser typu feta i orzechy. Podlej łyżeczką sosu. Układaj warstwami kolejne porcje składników, podlewając co jakiś czas sosem.