Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym powinna się charakteryzować dobra sałatka na wielkanocne śniadanie? Na pewno powinna być lekka, szybka w przygotowaniu i zawierać wiosenne składniki. W tej przystawce znajdziesz gotowane jajka, mnóstwo świeżej zieleniny, słodką kukurydzę, orzeźwiającego ogórka i zaskakujący element – paluszki krabowe. Majonezowy sos z dodatkiem tartego chrzanu stanowi doskonałe podkreślenie całości.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 440
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 787
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 440
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 787
Składniki
Paluszki krabowe wyjmij z osłonek i pokrój w drobną kostkę, po czym umieść w misce. Jajka ugotuj na twardo, czyli 8 minut od momentu wrzenia wody. Następnie umieść je w misce z zimną wodą, ostudź, obierz i pokrój podobnie do surimi. Kukurydzę odsącz na sicie z zalewy. Ogórki dokładnie umyj, a w razie potrzeby wyszoruj i pokrój w drobną kostkę. Umieść je w małej miseczce, posól i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ogórki puściły sok. Odciśnij warzywa i przełóż je do miski z paluszkami krabowymi. Zieleninę umyj, osusz i drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce. Jeśli chcesz, aby sałatka miała ostrzejszy smak dodaj małą cebulkę lub kawałek pora.
Majonez wymieszaj z chrzanem i połącz z sałatką. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Serwuj sałatkę na wielkanocne śniadanie od razu po przygotowaniu. Nadmiar sałatki przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku, a przed kolejnym podaniem ponownie przemieszaj.