Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwałam ją w ten sposób, ponieważ zawiera składniki, które pozytywnie wpłyną na ich zdrowie. Sałata bowiem jest niskokalorycznym, lekkim i bardzo zdrowym warzywem. W jej skład wchodzą pełnowartościowe składniki odżywcze. To samo tyczy się orzechów, które często bywają określane jako „żywność mózgu ”. Kalarepa zaś pozwala obniżyć cholesterol. Przy tym sałatka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kalarepę oraz marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatę pociąć na kawałki. Tak przygotowane składniki połączyć, dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać. Oliwę, ocet balsamiczny, musztardę, miód i pieprz wymieszać razem. W ten sposób powstanie sos, którym należy polać sałatkę. Sałatkę można podawać samą, z pieczywem lub jako dodatek do dania głównego