Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwałam ją w ten sposób, ponieważ zawiera składniki, które pozytywnie wpłyną na ich zdrowie. Sałata bowiem jest niskokalorycznym, lekkim i bardzo zdrowym warzywem. W jej skład wchodzą pełnowartościowe składniki odżywcze. To samo tyczy się orzechów, które często bywają określane jako „żywność mózgu ”. Kalarepa zaś pozwala obniżyć cholesterol. Przy tym sałatka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2146
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2146
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Kalarepę oraz marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatę pociąć na kawałki. Tak przygotowane składniki połączyć, dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać. Oliwę, ocet balsamiczny, musztardę, miód i pieprz wymieszać razem. W ten sposób powstanie sos, którym należy polać sałatkę. Sałatkę można podawać samą, z pieczywem lub jako dodatek do dania głównego