Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelakim mięsem. Doskonale smakuje również z mięsem z grilla. Grillowana karkówka czy kiełbasa z dodatkiem tej sałatki zasmakuje każdemu łasuchowi:)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 92
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 175
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 455
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 92
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 175
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 455
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Składniki
Sałatę /ja wykorzystałam lodową/ rwiemy na kawałki. Rzodkiewkę kroimy w plasterki lub półplasterki. Kalarepę kroimy w słupki a następnie w plasterki o wielkości podobnej do plastrów rzodkiewki. Paprykę kroimy w kostkę. Do śmietany dodajemy sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i cukrem, mieszamy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy. Możemy pidawać od razu po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce. * Śmietanę 12% możemy zastąpić jogurtem greckim lub naturalnym.