Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Raita pochodzi z Indii. To Indyjska wersja mizerii. Bardzo świeża i chłodząca. Po dodaniu większej ilości jogurtu i rozdrobnieniu ogórka otrzymamy sos-dip jogurtowy. Niecodzienny smak, pokochacie tę sałatkę.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 560
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 293
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1496
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 560
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 293
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1496
Składniki
Gorczycę lekko prażymy na suchej patelni. Ogórek i cebulę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy 1 łyżeczką soli, odstawiamy. Po kilkunastu minutach warzywa przekładamy na sitko, krótko płuczemy i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Do ogórka ścieramy czosnek, dodajemy posiekany koperek i jogurt, mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i ew, solą. Całość posypujemy prażoną gorczycą.