Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Raita pochodzi z Indii. To Indyjska wersja mizerii. Bardzo świeża i chłodząca. Po dodaniu większej ilości jogurtu i rozdrobnieniu ogórka otrzymamy sos-dip jogurtowy. Niecodzienny smak, pokochacie tę sałatkę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14385
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19489
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14385
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19489
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Składniki
Gorczycę lekko prażymy na suchej patelni. Ogórek i cebulę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy 1 łyżeczką soli, odstawiamy. Po kilkunastu minutach warzywa przekładamy na sitko, krótko płuczemy i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Do ogórka ścieramy czosnek, dodajemy posiekany koperek i jogurt, mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i ew, solą. Całość posypujemy prażoną gorczycą.