Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Raita pochodzi z Indii. To Indyjska wersja mizerii. Bardzo świeża i chłodząca. Po dodaniu większej ilości jogurtu i rozdrobnieniu ogórka otrzymamy sos-dip jogurtowy. Niecodzienny smak, pokochacie tę sałatkę.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5530
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29879
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 250
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19585
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5530
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29879
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 250
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19585
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1120
Składniki
Gorczycę lekko prażymy na suchej patelni. Ogórek i cebulę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy 1 łyżeczką soli, odstawiamy. Po kilkunastu minutach warzywa przekładamy na sitko, krótko płuczemy i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Do ogórka ścieramy czosnek, dodajemy posiekany koperek i jogurt, mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i ew, solą. Całość posypujemy prażoną gorczycą.