Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Raita pochodzi z Indii. To Indyjska wersja mizerii. Bardzo świeża i chłodząca. Po dodaniu większej ilości jogurtu i rozdrobnieniu ogórka otrzymamy sos-dip jogurtowy. Niecodzienny smak, pokochacie tę sałatkę.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 436
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16644
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 436
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16644
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Składniki
Gorczycę lekko prażymy na suchej patelni. Ogórek i cebulę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy 1 łyżeczką soli, odstawiamy. Po kilkunastu minutach warzywa przekładamy na sitko, krótko płuczemy i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Do ogórka ścieramy czosnek, dodajemy posiekany koperek i jogurt, mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i ew, solą. Całość posypujemy prażoną gorczycą.