Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i mało pracochłonna sałatka ogórkowa na zimę /o ile do zimy jeszcze kilka słoiczków się uchowa:) /. Przygotowuję ją zarówno w większych słoikach /ok. 300 ml - porcja obiadowa/ jak i w małych /np. po koncentracie pomidorowym czy keczupie - idealna porcja do kanapek w pracy/.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3491
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2943
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3491
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2943
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Ogórki myjemy i /bez obierania/ kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Do ogórków i cebuli dodajemy natkę, koperek i lubczyk, sól, pieprz, cukier, ocet i olej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1,5-2 godziny. W tym czasie warzywa kilkakrotnie mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokami, które puściły warzywa przekładamy do słoików lekko ugniatając. Słoiki zakręcamy, pasteryzujemy 10 min i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia.