Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka na śniadanie, do pracy, na kolację, idealna na imprezy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5412
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5412
Składniki
1. Mięso kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą. 2. Do naczynia wsypujemy bułkę tartą, oregano, sezam, paprykę ostrą i mieszamy. 3. Do drugiego naczynia wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem. 4. Kurczaka panierujemy w jajku następnie w mieszance z bułki tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. W tym czasie, co mięso się smaży przygotowujemy warzywa. 7. Mieszankę sałat układamy na dnie naczynia.
8. Następnie kroimy w paseczki papryki oraz obranego ogórka w plasterki.
9. Układamy między warzywami mięso i pokrojonego w cząstki pomidora.
10. Ricottę kroimy w kostkę i układamy na wierzch sałatki.
11. Pozostał nam sos, jogurt mieszamy z solą, pieprzem, koprem, obranym i startym na dużych oczach ogórkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 12. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
13. Smacznego.