Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam wielką chęć na sałtkę trochę inną, ponieważ mieszanie przypraw i składników sprawia mi wielką przyjemność. I tak jest w tym wypadku więc zapraszam na do działania.
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 562
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 8335
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 562
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 8335
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 53
Składniki
Kapustę kroimy w cienkie paski włącznie z grubymi częściami liści.
Następnie kroimy paprykę również na cienkie paski, ogórki w cienkie talarki i dosypujemy do kapusty
Ja często nie podaję ilości stosowanych składników, ponieważ ilość zostawiam do Państwa dyspozycji i gustu. Teraz kroimy dymkę wraz ze szczypiorem oraz dodajemy kurydzę konserwową. Wiem, że nie każdy toleruje to warzywo, ale kukurydza dodaje fajnej słodkości do dań, w których ją stosujemy oraz jest bogata w witaminy i składniki mineralne. Jest też źródłem zdrowych kwasów OMEGA-3, więc polecam stosować.
Delikatnie wszystko mieszamy dodajemy sól, pieprz, majonez oraz curry tyle by było czuć tę przyprawę. Na koniec wykładamy na talerz delikatnie posypując curry i dodając na wierzch piękne polskie malinki. I oto nasze danie . Smacznego