Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pieczarkowa z jajkami, porem i papryką konserwową. Pasuje do obiadu /do mięsa/ lub na kolację /do kanapek/.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25075
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25075
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 169
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości masła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki zmiękną a woda odparuje, grzyby przekładamy na miseczkę i odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Paprykę konserwową odsączamy na sicie i kroimy w kostkę. Por /biała część/ drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy., Do sałatki możemy dodać szczypiorek lub wędlinę.