Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pieczarkowa z jajkami, porem i papryką konserwową. Pasuje do obiadu /do mięsa/ lub na kolację /do kanapek/.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości masła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki zmiękną a woda odparuje, grzyby przekładamy na miseczkę i odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Paprykę konserwową odsączamy na sicie i kroimy w kostkę. Por /biała część/ drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy., Do sałatki możemy dodać szczypiorek lub wędlinę.