Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 588 Ocena: 4600

Dodano:

Odsłon: 384

Sałatka pieczarkowa z jajkami, porem i papryką konserwową. Pasuje do obiadu /do mięsa/ lub na kolację /do kanapek/.

Składniki

  • pieczarki 50 dag
  • papryka konserwowa 4 płaty
  • jajka 6 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • masło do smażenia
  • majonez
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości masła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki zmiękną a woda odparuje, grzyby przekładamy na miseczkę i odstawiamy do wystudzenia.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Paprykę konserwową odsączamy na sicie i kroimy w kostkę. Por /biała część/ drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.,
    Do sałatki możemy dodać szczypiorek lub wędlinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 05 sierpnia Przepyszna sałatka, dla mnie byłaby świetna na lunch! Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń