Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pieczarkowa z jajkami, porem i papryką konserwową. Pasuje do obiadu /do mięsa/ lub na kolację /do kanapek/.
Tym razem w airfryerze upiekłam clafoutis z wiśniami. Udał się doskonale, wię...
Odsłon: 129
Dziś papryka faszerowana ryżem z pieczarkami i paroma innymi dodatkami. Upiek...
Odsłon: 954
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 1449
Tym razem w airfryerze upiekłam clafoutis z wiśniami. Udał się doskonale, wię...
Odsłon: 129
Dziś papryka faszerowana ryżem z pieczarkami i paroma innymi dodatkami. Upiek...
Odsłon: 954
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 1449
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej na patelni niewielkiej ilości masła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy pieczarki zmiękną a woda odparuje, grzyby przekładamy na miseczkę i odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Paprykę konserwową odsączamy na sicie i kroimy w kostkę. Por /biała część/ drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy., Do sałatki możemy dodać szczypiorek lub wędlinę.