Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13803

Dodano:

Odsłon: 19127

Sałatka pieczarkowa

Składniki

  • pieczarki 500 g
  • Ogórki konserwowe 6
  • Kukurydza konserwowa puszka
  • Cebula czerwona mała
  • Jajka 5
  • Majonez 3 łyżki
  • Musztarda łyżeczka pena
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.


    Oczyszczone pieczarki wrzucamy do wrzącej osolonej wodzie i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 minut. Moje pieczarki były średniej wielości, duże pieczarki przekroić na pół.


    Po ty czasie przecedzić i zostawić na durszlaku do przestudzeniu. Zimne odcedzić z nadmiaru wody.


    Pieczarki, jajka, cebulę, ogórki pokroić w kosteczkę, dodać kukurydzę, natkę, Sól, pieprz oraz majonez. Wszystko razem wymieszać. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń