Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka pieczarkowa to zdecydowane jedna z moich ulubionych sałatek. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i pasuje na każdą imprezę i nie tylko. Lubię ją robić również na co dzień.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Pieczarki kroję w paseczki i gotuję w osolonej wodzie ok. 25 minut. Jeśli ktoś używa można dodać kostkę rosołową. Po tym czasie pieczarki chłodzę.
Por kroję na mniejsze kawałki a następnie sparzam.
Jajka gotuję na twardo i kroję w kostkę. Cebulę oraz ogórki również kroję na mniejsze kawałki.
W misce umieszczam wszystkie składniki na sałatkę. Dodaję majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam. Sałatkę odstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Można również na całą noc.
Taką samą sałatkę lecz w wersji z pieczarkami marynowanymi również przygotowuję bardzo często. Jest również smaczna. Ta wersja jest dla osób który nie lubią sałatek lekko octowych.