Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra sałatka(nie jest mdła)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1158
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4273
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1158
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4273
Składniki
Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki .
Pory myjemy a następnie przecinamy wzdłuż na połowę.Białą część kroimy w cieniutkie pół krążki 2mm. (zieloną częśc odrzucamy)Tak pokrojone pory wrzucamy do gotującej się i osolonej wody-sparzamy je przez kilka minut i odcedzamy. Ostudzone dodajemy do pieczarek.
Jajka kroimy w kostkę.
Następnie groszek i kukurydzę odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników.
Majonez mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany , pieprzem i solą.
Tak przygotowane składniki mieszamy i wstawiamy na ok. pół godziny do lodówki.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!