Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra sałatka(nie jest mdła)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki .
Pory myjemy a następnie przecinamy wzdłuż na połowę.Białą część kroimy w cieniutkie pół krążki 2mm. (zieloną częśc odrzucamy)Tak pokrojone pory wrzucamy do gotującej się i osolonej wody-sparzamy je przez kilka minut i odcedzamy. Ostudzone dodajemy do pieczarek.
Jajka kroimy w kostkę.
Następnie groszek i kukurydzę odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników.
Majonez mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany , pieprzem i solą.
Tak przygotowane składniki mieszamy i wstawiamy na ok. pół godziny do lodówki.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!