Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka piwna Magdy Gessler to danie inspirowane bardzo popularną sałatką szwabską – tradycyjnym, niemieckim daniem z ziemniakami i wędliną. W tym przepisie wykorzystano zamiast szynki polską kiełbasę. Całość ma bardzo mocny, wyrazisty smak kwaśno-ostry, dlatego świetnie pasuje jako zakąska na większości imprez z alkoholem. Sałatkę piwną przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Doskonale smakuje tuż po przygotowaniu, jak i następnego dnia. Jest bardzo pożywna, dlatego sprawdzi się nie tylko jako przekąska, ale także przystawka czy kolacja. Fot. Artur Zawadzki/Reporter / 123RF/Picsel
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14676
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4525
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43769
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 575
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 560
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14676
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4525
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43769
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 575
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 560
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Po ostygnięciu obierz je i pokrój w większą kostkę. Ogórki pokrój w półplasterki, a kiełbasę w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w bardzo cienkie piórka, a natkę pietruszki drobno posiekaj. Wymieszaj wodę z solą i przelej ją do dużej miski sałatkowej. Dodaj ocet, oliwę, musztardę i cukier. Dobrze wymieszaj.
Do miski z płynem przenieś cebulę i natkę pietruszki. Pozostaw na 15 minut. Dodaj ziemniaki, ogórki i kiełbasę. Wszystko dobrze wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem. Sałatkę piwną Magdy Gessler podawaj po schłodzeniu w lodówce, z dodatkiem chleba lub jako samodzielne danie.