Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka piwowara to sycąca przekąska, którą można podać na zakrapianej imprezie lub podczas rodzinnych uroczystości. Jej podstawowymi składnikami są śledzie, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane oraz papryka w zalewie. Świetnie sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym kiedy mamy ograniczony dostęp do świeżych warzyw.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6086
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8543
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5885
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6086
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8543
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5885
Składniki
Płaty śledziowe przełóż do miski z wodą i mocz przez około 4 godziny (jeśli chcesz przyspieszyć proces, możesz namoczyć śledzie w mleku przez około 2 godziny).
Wymoczone śledzie osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na cienkie paseczki lub w kostkę.
Ogórki i paprykę wyciągnij z zalewy i pokrój w kostkę. Pieczarki wyjmij ze słoiczka i pokrój na połówki lub ćwiartki.
Cebulę poszatkuj w drobną kosteczkę. Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem.
W osobnym naczyniu połącz składniki sosu: majonez ze śmietaną i chrzanem. Wymieszany sos dodaj do sałatki.
Gotową sałatkę piwowara przykryj folią spożywczą i odstaw na około 2 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.