Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka piwowara to sycąca przekąska, którą można podać na zakrapianej imprezie lub podczas rodzinnych uroczystości. Jej podstawowymi składnikami są śledzie, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane oraz papryka w zalewie. Świetnie sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym kiedy mamy ograniczony dostęp do świeżych warzyw.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Płaty śledziowe przełóż do miski z wodą i mocz przez około 4 godziny (jeśli chcesz przyspieszyć proces, możesz namoczyć śledzie w mleku przez około 2 godziny).
Wymoczone śledzie osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na cienkie paseczki lub w kostkę.
Ogórki i paprykę wyciągnij z zalewy i pokrój w kostkę. Pieczarki wyjmij ze słoiczka i pokrój na połówki lub ćwiartki.
Cebulę poszatkuj w drobną kosteczkę. Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem.
W osobnym naczyniu połącz składniki sosu: majonez ze śmietaną i chrzanem. Wymieszany sos dodaj do sałatki.
Gotową sałatkę piwowara przykryj folią spożywczą i odstaw na około 2 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.