Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka piwowara to sycąca przekąska, którą można podać na zakrapianej imprezie lub podczas rodzinnych uroczystości. Jej podstawowymi składnikami są śledzie, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane oraz papryka w zalewie. Świetnie sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym kiedy mamy ograniczony dostęp do świeżych warzyw.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3148
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 528
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2294
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3148
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 528
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2294
Składniki
Płaty śledziowe przełóż do miski z wodą i mocz przez około 4 godziny (jeśli chcesz przyspieszyć proces, możesz namoczyć śledzie w mleku przez około 2 godziny).
Wymoczone śledzie osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na cienkie paseczki lub w kostkę.
Ogórki i paprykę wyciągnij z zalewy i pokrój w kostkę. Pieczarki wyjmij ze słoiczka i pokrój na połówki lub ćwiartki.
Cebulę poszatkuj w drobną kosteczkę. Posiekaj szczypiorek.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem.
W osobnym naczyniu połącz składniki sosu: majonez ze śmietaną i chrzanem. Wymieszany sos dodaj do sałatki.
Gotową sałatkę piwowara przykryj folią spożywczą i odstaw na około 2 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.