Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na wiosenne dni :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 299
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 395
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 573
Polecam.
Odsłon: 865
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 299
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 395
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 573
Polecam.
Odsłon: 865
Składniki
Brokuł podziel na małe różyczki.
Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj około 20 minut.
Odcedź i szybko przelej zimną wodą. Pozostaw na sicie, aby dobrze ociekły.
Pomarańcze obierz usuwając białe podskórze.
Następnie spomiędzy przezroczystych błonek nożem powycinaj fileciki miąższu. Z resztek miąższu pozostałych na błonkach, wyciśnij sok.
Cebulę obierz, pokrój w drobniuteńką kosteczkę. Zeszklij na oleju.
Zalej bulionem i gotuj około 5 minut (połowa powinna odparować).
Następnie wymieszaj z musztardą i sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Zalewę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Lekko przestudź. Brokuły wymieszaj z pomarańczami, zalej przygotowanym sosem.
Odstaw na 15 min, aby smaki się przegryzły.. Podawaj z ciemnym pieczywem.