Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na wiosenne dni :)
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2780
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2357
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 715
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1291
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2780
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2357
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 715
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1291
Składniki
Brokuł podziel na małe różyczki.
Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj około 20 minut.
Odcedź i szybko przelej zimną wodą. Pozostaw na sicie, aby dobrze ociekły.
Pomarańcze obierz usuwając białe podskórze.
Następnie spomiędzy przezroczystych błonek nożem powycinaj fileciki miąższu. Z resztek miąższu pozostałych na błonkach, wyciśnij sok.
Cebulę obierz, pokrój w drobniuteńką kosteczkę. Zeszklij na oleju.
Zalej bulionem i gotuj około 5 minut (połowa powinna odparować).
Następnie wymieszaj z musztardą i sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Zalewę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Lekko przestudź. Brokuły wymieszaj z pomarańczami, zalej przygotowanym sosem.
Odstaw na 15 min, aby smaki się przegryzły.. Podawaj z ciemnym pieczywem.