Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne połączenie pomidora z mozzarellą oraz dodatkami: papryką, rzodkiewką i cebulą oraz sosem na bazie oleju i soku z cytryny. Pyszna przekąska lub dodatek do dania głównego:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę dokładnie szorujemy i kroimy w plasterki lub pół plasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Sok z cytryny, olej, bazylię, sól, pieprz i cukier dokładnie mieszamy - najlepiej składniki przełożyć do małego /malutkiego:)/ słoiczka po koncentracie pomidorowym, zakręcić i kilkakrotnie potrząsać. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Sałatkę podałam z chrupiącą kromką pieczywa z ziarnami zrumienioną na oleju.