Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne połączenie pomidora z mozzarellą oraz dodatkami: papryką, rzodkiewką i cebulą oraz sosem na bazie oleju i soku z cytryny. Pyszna przekąska lub dodatek do dania głównego:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93302
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93302
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę dokładnie szorujemy i kroimy w plasterki lub pół plasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Sok z cytryny, olej, bazylię, sól, pieprz i cukier dokładnie mieszamy - najlepiej składniki przełożyć do małego /malutkiego:)/ słoiczka po koncentracie pomidorowym, zakręcić i kilkakrotnie potrząsać. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Sałatkę podałam z chrupiącą kromką pieczywa z ziarnami zrumienioną na oleju.