Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna o wyrazistym smaku pora, złagodzona przez ser żółty i zielony groszek. Polecam :-)
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 67
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki piękn...
Odsłon: 89
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 95
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 5630
Złociste kolby kukurydzy polane masełkiem z dodatkiem czosnku i orzechów roze...
Odsłon: 67
Całkiem oryginalny pomysł na deser. W tym roku nasze borówkowe krzaczki piękn...
Odsłon: 89
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 95
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 5630
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w pół paseczki. Zalewamy wrzątkiem na 3 minutki, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i ponownie odcedzamy.
Wystudzony por przekładamy do miski, a do niego dodajemy jajka pokrojone w grubą kostkę, żółty ser starty na tarce o grubych oczkach, majonez, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do szklanej miski, a na wierzch wysypujemy warstwę odcedzonego groszku konserwowego (lub tak jak u mnie ugotowanego, odcedzonego, przestudzonego, mrożonego zielonego groszku). Sałatkę porową schładzamy w lodówce przez około 2 godziny. Można ją przykryć folią spożywczą, aby uniknąć brzydkiego zapachu w lodówce. Smacznego !!!