Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna o wyrazistym smaku pora, złagodzona przez ser żółty i zielony groszek. Polecam :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 391
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 262
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1410
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 391
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 262
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1410
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w pół paseczki. Zalewamy wrzątkiem na 3 minutki, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i ponownie odcedzamy.
Wystudzony por przekładamy do miski, a do niego dodajemy jajka pokrojone w grubą kostkę, żółty ser starty na tarce o grubych oczkach, majonez, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do szklanej miski, a na wierzch wysypujemy warstwę odcedzonego groszku konserwowego (lub tak jak u mnie ugotowanego, odcedzonego, przestudzonego, mrożonego zielonego groszku). Sałatkę porową schładzamy w lodówce przez około 2 godziny. Można ją przykryć folią spożywczą, aby uniknąć brzydkiego zapachu w lodówce. Smacznego !!!