Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna o wyrazistym smaku pora, złagodzona przez ser żółty i zielony groszek. Polecam :-)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2223
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 699
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 999
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1096
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2223
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 699
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 999
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1096
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w pół paseczki. Zalewamy wrzątkiem na 3 minutki, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i ponownie odcedzamy.
Wystudzony por przekładamy do miski, a do niego dodajemy jajka pokrojone w grubą kostkę, żółty ser starty na tarce o grubych oczkach, majonez, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do szklanej miski, a na wierzch wysypujemy warstwę odcedzonego groszku konserwowego (lub tak jak u mnie ugotowanego, odcedzonego, przestudzonego, mrożonego zielonego groszku). Sałatkę porową schładzamy w lodówce przez około 2 godziny. Można ją przykryć folią spożywczą, aby uniknąć brzydkiego zapachu w lodówce. Smacznego !!!