Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pożywnej sałatki dla smakoszy porów w mięsnej odsłonie z dodatkiem dressingu jogurtowo-majonezowego. Nie należy do lekkich przystawek ale przecież chodzi o smak....
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 208
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 510
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 136
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 208
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 510
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 136
Składniki
1. Fileta pokroić w drobną kostkę, przesmażyć ok 15 min na oleju z przyprawą kebab-gyros. Ostudzić. 2. Por pokroić w półplasterki lub drobniej, posolić 3/4 łyżeczki soli i odstawić na ok. 15 min. 3. Odsączyć groszek, kukurydzę, dodać ser żółty starty na grubym oczku, rzodkiewkę startą na grubym oczku, marynowane pieczarki pokrojone na połówki lub ćwiartki, wystudzonego kurczaka, posolony por i dokładnie wymieszać. 4.DRESSING - wymieszać majonez, jogurt, musztardę i dodać do składników sałaty oraz dokładnie wymieszać. 5. Można ewentualnie według uznania dodać soli (uwaga por był solony) i pieprzu (uwaga przyprawa kebab-gyros jest pikantna). PYSZNIE POLECAM!