Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielu osób pierwszym skojarzeniem z sałatką z ogórków jest mizeria. Jedni ją uwielbiają i nie wyobrażają sobie bez niej niedzielnego obiadu. Dla innych ogórki w słodkawej śmietanie to koszmar z dzieciństwa. Tych pierwszych z pewnością nie trzeba przekonywać do spróbowania jakiejkolwiek wariacji na temat mizerii. Dla sceptyków zaś pełna witamin sałatka primadonna może okazać się prawdziwym odkryciem. Ogórki w sosie śmietanowym z dodatkiem jajka i wyrazistego, słonego sera (możesz zastąpić ser typu feta innym, który lubisz) nabierają wyjątkowego charakteru. Tę sałatkę warto jeść nie tylko do obiadu. Można podać ją z kawałkiem pieczywa jako samodzielne danie. Świetnie sprawdzi się na imprezach!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Składniki
Umyj ogórek. Nie obieraj go ze skorki. Pokrój na cienkie plasterki i oprósz solą. Odłóż na kilkanaście minut. Następnie oczyść ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody i soli.
Ugotuj jajka na twardo (około 8 minut od momentu zagotowania się wody). Ostudź w zimniej wodzie i obierz. Białka pokrój w kosteczkę, żółtka – rozkrusz.
Pokrój cebulę w kosteczkę. Rozkrusz na kawałki ser. Posiekaj drobno szczypiorek i koperek.
Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki. W osobnym naczyniu połącz śmietanę, majonez, musztardę, miód i sok z cytryny. Dodaj sos do sałatki i dopraw ją do smaku solą i pieprzem.