Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pychotka to zdrowy, jasnozielony posiłek, którego przygotowanie zajmie mniej niż kwadrans. Możesz ją przygotować wedle uznania, a dressing zamienić na kwaśną śmietanę lub olej z pestek dyni. Sałatka jest chrupka i ma nieco pikantny smak, a wszystko dzięki rzodkiewce. Danie to idealnie będzie pasować do wielu rodzajów mięs serwowanych na obiad. Latem taka sałatka sprawdzi się do dań z grilla, a na Wielkanoc jako sałatka na świątecznym stole. By dodać sałatce jeszcze więcej świeżości i chrupkości, dodaj do niej ogórka.
Polecam.
Odsłon: 282
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 371
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 946
Polecam.
Odsłon: 282
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 371
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 946
Składniki
Kapustę umyj i poszatkuj. Włóż do miski i posól i wymieszaj. Odstaw na kilka minut, by kapusta nieco zmiękła. Następnie posiekaj koperek i szczypiorek. Rzodkiewkę umyj i odkrój ogonki, a następnie zetrzyj na plasterki na tarce.
Jajka włóż do rondelka, zalej wodą i ugotuj na twardo. Obierz jajka ze skorupek i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekaj. Wymieszaj jajka z majonezem, dodaj do nich pieprz i ewentualną szczyptę soli.
Odciśnij z kapusty nadmiar soku, dodaj pozostałe składniki oraz sos i dokładnie wymieszaj. Sałatkę możesz udekorować porwanymi listkami pietruszki.