Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników, majonez i pyszna sałatka gotowa. Polecamy ją szczególnie miłośnikom sałatek ziemniaczanych i tradycyjnej polskiej jarzynowej. Sałatka pyszna jest równie smaczna a szybsza i łatwiejsza do zrobienia!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1070
Polecam.
Odsłon: 1046
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1063
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1070
Polecam.
Odsłon: 1046
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1063
Składniki
Ziemniaki gotujemy w łupinach do miękkości, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę. Groszek osączamy z płynu. Jeśli mamy szynkę kroimy ją w kostkę, jeśli kabanosa kroimy go w kawałki 1 cm. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i również kroimy w kostkę. Pora rozkrawamy na 4 części i kroimy w paseczki, następnie przelewamy na sitku wrzątkiem, studzimy i osączamy z wody. Na koniec ogórka i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałaki przekładamy do miski, posypujemy solą i pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy.
Sałatka jest gotowa, ale będzie smaczniejsza kiedy postoi chociaż 1/2 godziny w lodówce, schłodzi się i „przegryzie”.