Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryneczkowa jest nieco inna. Najlepiej smakuje na ciepło. Dodatek prażonych rzodkiewek nadaje jej przyjemnej chrupkości oraz bardzo ciekawego smaku. To danie stanowi świetny dodatek do grilla, ale z powodzeniem będzie też pożywną kolacją.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 939
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23074
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15493
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 939
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23074
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15493
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj i włóż do garnka z osoloną wodą. Ugotuj je do miękkości, a następnie odcedź i ostudź. Pokrój je w plasterki i przełóż do miski sałatkowej.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 st. Celsjusza. Rzodkiewki zamocz w oliwie z oliwek i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je przez 15-20 minut, od czasu do czasu obracając. Wyjmij i pokrój je na plasterki. Przełóż do miski z ziemniakami.
Ogórki kiszone pokrój w cienkie plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj je do pozostałych składników.
Przygotuj dressing. Masło rozpuść na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Smaż przez chwilę, a następnie ściągnij całość z ognia. Dodaj sok z cytryny i musztardę. Dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Sałatkę ryneczkową podawaj na ciepło, po udekorowaniu świeżymi ziołami.