Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryneczkowa jest nieco inna. Najlepiej smakuje na ciepło. Dodatek prażonych rzodkiewek nadaje jej przyjemnej chrupkości oraz bardzo ciekawego smaku. To danie stanowi świetny dodatek do grilla, ale z powodzeniem będzie też pożywną kolacją.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 854
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 877
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 854
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 877
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj i włóż do garnka z osoloną wodą. Ugotuj je do miękkości, a następnie odcedź i ostudź. Pokrój je w plasterki i przełóż do miski sałatkowej.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 st. Celsjusza. Rzodkiewki zamocz w oliwie z oliwek i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je przez 15-20 minut, od czasu do czasu obracając. Wyjmij i pokrój je na plasterki. Przełóż do miski z ziemniakami.
Ogórki kiszone pokrój w cienkie plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj je do pozostałych składników.
Przygotuj dressing. Masło rozpuść na patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Smaż przez chwilę, a następnie ściągnij całość z ognia. Dodaj sok z cytryny i musztardę. Dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Sałatkę ryneczkową podawaj na ciepło, po udekorowaniu świeżymi ziołami.